Dragi locuitori ai comunei Podu Turcului, să vă bucurați de aceste sărbători alături de cei dragi sufletului vostru, să aveți parte de sănătate și vise împlinite!
La sfârșitul anului trecut, aminteam o parte din realizarile anului ce urma să se încheie și promisiunile noastre pentru anul 2019. Și pentru că promisiunile (proiectele) trebuiesc respectate, ne bucurăm să vedem că o parte din ele au fost deja finalizate, iar celelalte se află în plin proces de execuție.
Printre dorințele noastre privind investițiile pe care doream să le realizăm in acest an, amintim: extinderea canalizării in satul Dănceni(lucrare în derulare și care va fi finalizată in cursul anului viitor), reabilitarea și punerea în funcțiune a stației de epurare (finalizată), construire școala Dămăcușa (lucrare începută- va fi finalizată în cursul anului viitor),construire grădinița Podu Turcului (eliberarea autorizației de construcție și predarea amplasamentului către constructor in data de 23.12.2019), construire dispensar uman în sat Podu Turcului (lucrare începută- va fi finalizată în cursul anului viitor) și un proiect de achiziție utilaje (achiziție finalizată). Pentru anul viitor, pe lângă terminarea celor începute, în planurile noastre se găsesc alte proiecte importante , în principal, modernizarea (asfaltarea) unui număr de 48 de drumuri comunale.Pentru această investiție, am obținut acordul finanțării și sperăm ca începutul de an să ne aducă și semnarea contractului de finanțare ( proiectul va deservi locuitorilor din toate satele comunei noastre).În proiectul de achiziție utilaje se regăsește și o vidanjă,lucru care ne va permite ca la începutul primăverii să putem desfășura o acțiune de curățare în subsolurile blocurilor din comuna noastră. Cu siguranță acest an a fost unul cu realizări pentru comuna noastră, unde cu o cofinanțare de 2.605.467 lei (26 miliarde vechi) , au fost atrase fonduri de 15.681.584 lei (156 miliarde vechi), marea majoritate fiind fonduri europene nerambursabile. Din aceste considerente, nici în acest an angajații Primăriei Podu Turcului nu au beneficiat de acordarea voucherelor de vacanță, suma economisită făcând astfel parte din necesarul de cofinanțare a proiectelor de care să se bucure întregii locuitori ai comunei.
Pentru buna colaborare și înțelegerea de care ați dat dovada, vă multumesc și vreau să vă asigur de tot sprijinul și bunele mele intenții.
Crăciun Fericit și Un An Nou așa cum vă doriți!

Cu multă recunoștință,
Primar Cioravă Gelu.